P A L I N D A
K A N N A N G A R A
A R C H I T E C T S


Residential
Bungalows
Hotel
Public & Others
Project
Gallery
Studio
Contact
Artist's Retreat
Spinal House
Studio Dwelling
Linear House
Family Retreat
Nucleus Malabe
Bi-Fold House
Permeable house
Axial House
The Extension
Urban slice house
Tower Kotikawatte
Subasinghe house
Ratnayake House

Family Retreat at Malabe

Located close to the paddy fields and fringed by distant woodland in Malabe, this is a second home for a Buddhist philosopher and his family. The philosopher spent most of his time in a Colombo, city centre home, desired a tranquil space that would enable him to live in proximity to nature. The entire house is passively ventilated, with serene courtyards, pond, green roofs, green walls and large canopy trees which ensure cool microclimate within this house and a veranda like living and working environments that provide the family a sense of leisure, and an environment for him to work on his book on philosophy. This is a renovation of a nondescript 70's building which had limited views no connection to the surrounding environment.

Location: Malabe, Sri Lanka
Site Area: 8180 sq.ft.
Built Area: 3250 sq.ft.
Design Period: 2013-2014
Completion: 2015
Photographs - Sebastian Posingis
Structural Engineer - R. Wijegunawardane Project Team SavindieNanayakkare